سلام ، به سایت گروه بازرسی ICNET خوش آمدید.
سلام ، به سایت گروه بازرسی ICNET خوش آمدید.
بازرسی ارگانیک : بازرسی فرایند تولید تا عرضه محصولات ارگانیک را بر عهده دارد.
شرکت های بازرسی ارگانیک:در ایران صرفا شرکت های دارای مجوز از سازمان تایید صلاحیت ایران در حیطه بازرسی و گواهی این دسته محصولات (ارگانیک، گپ و…) مجاز و واجد شرایط می باشند. گروه بازرسی ICNET به کمک شرکای داخلی و خارجی خود توانایی اعطای گواهی نامه ارگانیک مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی را دارد و نمایندگی موسسه ISC-Cert کره جنوبی در گواهی محصولات ارگانیک می باشند.
شرکت های ایرانی مورد تائید مرکز ملی تائید صلاحیت ایران جهت بازرسی محصولات ارگانیک:(منبع:وب سایت رسمی مرکز ملی تائید صلاحیت ایران)
محصول ارگانیک: ماحصل به کارگیری استانداردهای داوطلبانه زیست محیطی هستند. دقت داشته باشیم که محصولات ارگانیک در چارچوب استانداردهای زیست محیطی قرار دارد که مهمترین هدف آن حفظ و پایداری خاک و ارزشهای اکوسیستمی است. بنابراین کشاورزی ارگانیک، نظام کشاورزی است مبتنی بر مدیریت اکوسیستم، متمرکز بر حاصلخیزی خاک و سلامت گیاه و عدم مصرف موادشیمیایی مصنوعی که این نظام با شرایط اجتماعی، اقتصادی منطقهای و محلی سازگار است.
محصول طبیعی: این محصولات حاصل تولید و رشد در مناطق وحشی، طبیعی و دستنخورده هستند. انسان در روند تولید آن هیچگونه دخالتی ندارد و فقط جمعآوری آن را بر عهده دارد. نکتهای که نباید فراموش کنید این است که ارگانیک و طبیعی به یک معنا نیستند؛ محصولات طبیعی ممکن است دارای برچسب کاملا طبیعی، ۱۰۰ درصد طبیعی و بدون هورمون باشند به این معنی که در تولید آنها از هیچ رنگ مصنوعی، طعمدهنده و یا نگهدارندهای استفاده نشده است. اما محصولات ارگانیک، دارای یک برچسب ارگانیک هستند به این معنی که در تولید آنها از هیچ گونه کود شیمیایی، آفتکش، سموم، آنتیبیوتیک، هورمون و دستکاری ژنتیکی استفاده نشده است.
محصول گواهیشده: محصول به صورت موردی (بهطور مثال عدم وجود نیترات و نیتریت، سرب، آنتیبیوتیک و…) تحت بررسی و آزمایش قرار میگیرد و فقط در رابطه با آن مورد خاص گواهی دریافت میکند. واژههای مربوط به موادغذایی ارگانیک ۱۰۰ درصد ارگانیک: این واژه به معنی آن است که مادهی غذایی دارای هیچ اجزای مصنوعی (سنتزی) نیست و میتوان برای آن از مهر ارگانیک استفاده کرد.
ارگانیک: این واژه به معنی آن است که حداقل ۹۵ درصد از مادهی غذایی را اجزای ارگانیک تشکیل میدهد. برای این ماده غذایی هم میتوان از مهر ارگانیک استفاده کرد.
تهیه شده از اجزای ارگانیک: این واژه به معنی آن است که مادهی غذایی باید حداقل به میزان ۷۰ درصد از اجزای ارگانیک تشکیل شده باشد. برای این مادهی غذایی نمیتوان از مهر ارگانیک استفاده کرد. گوشت، تخممرغ، گوشت طیور و لبنیاتی که دارای برچسب ارگانیگ هستند باید از حیواناتی بهدست آمده باشند که هرگز به آنها آنتیبیوتیک یا هورمونهای رشد، نداده باشند.
محصول سالم: مبنای تولید این دسته از محصولات، عدم استفاده از نهادههای شیمیایی میباشد و در صورت استفاده، حد مجازها رعایت شود و تولید مطابق با استانداردهای مربوطه (G.A.P، استاندارد تشویقی) و برنامههای مدیریتی بر اساس معیارهای مشخصی انجام میگیرد. این محصولات دارای حد مجاز باقیماندهی سموم، آفتکشها، کودها و فلزات سنگین هستند. محصول سالم، محصولی است که قوانین سهگانهی الزامی (استاندارد سهگانه) در تولید محصولات غذایی را رعایت کرده است. محصول سالم، تحت کنترل استانداردهای الزامی و اجباری کیفیت غذایی در کشاوری قرار دارند.
تفاوت محصول ارگانیک و غیر ارگانیک
تفاوت در نحوهی رشد: این مورد شاید بزرگترین دلیل تفاوت این دو محصول با یکدیگر باشد. برخی از افراد برای رشد سریع گیاه خود و ارائهی آن به بازار فروش از هورمونهای خاصی استفاده میکنند. ممکن است برخی ادعا کنند که سالها است از محصول غیرارگانیک برای تامین غذای خود استفاده میکنند و دچار هیچ مشکلی نبودهاند. این ادعا در ظاهر و در کوتاهمدت درست است چون این مواد شیمایی در طولانی مدت تاثیر خود را نشان میدهند و حتی در بسیاری از موارد مشخص نیست که مشکل از این مواد سرچشمه میگیرد. در مورد محصولات ارگانیک ماجرا کاملا متفاوت است. در هیچ کدام از مراحل ارائهی محصول از تولید تا پخش، از انواع مواد شیمیایی استفاده نمیشوند. بنابراین استفاده از این گونه محصولات برای سلامتی انسان هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.
استفاده از هورمون و داروهای شیمایی: در دامداری بسیاری از صاحبان دام برای رشد سریع حیوان و همچنین جلوگیری از بیماریهای ممکن، از انواع داروهای شیمیایی، آنتیبیوتیکها و هورمونها استفاده میکنند. در حالی که حیواناتی که به فرم ارگانیک رشد میکنند تنها از مواد غذایی استفاده میکنند که سلامت آنها تضمین شده است و اطمینان حاصل می شود که حیوان یک رژیم غذایی سالم دارد.
استفاده از سمزدایی: کشاورزان برای اینکه محصولات خود را در برابر آفت محافظت کنند، از انواع آفتکشها استفاده میکنند که تمام آنها مواد شیمیایی است. اما در محصول ارگانیک برای دوری از این اتفاق از روشهای طبیعی مانند پرندگان و حشرات استفاده میشود.
علف هرز: در کشاورزی اورگانیک برای از بین بردن علفهای هرز از روشهای دستی و طبیعی استفاده میشود در حالی که در کشاورزی معمولی از مواد شیمیایی.
این بخش از پورتال اتحادیه اروپا دقیقا شبیه به بخش ناندو که نوتیفای بادی ها را دسته بندی کرده است به رتبه بندی شرکت های بازرسی ارگانیک پرداخته است و ضمنا” کتگوری صدور گواهی نامه آنها را نیز مشخص کرده است است گروه بازرس ICNET با مشارکت نهاد بازرسی ثریا نمایندگی سه گواهی دهنده ارگانیک مورد تایید اتحادیه اروپا در ایران را دارا می باشد.
https://organic.ams.usda.gov/integrity/Certifiers/CertifiersLocationsSearchPage
این بخش از پورتال USDA دقیقا شبیه به بخش IAF که AB ها را دسته بندی کرده است به دسته بندی شرکت های بازرسی ارگانیک پرداخته است و ضمنا” کتگوری صدور گواهی نامه آنها را نیز مشخص کرده است است گروه بازرس ICNET با مشارکت نهاد بازرسی ثریا نمایندگی دو گواهی دهنده ارگانیک مورد تایید USDA در ایران را دارا می باشد.